torek, 3. december 2013

Vsaj 10 VZROKOV in 1 sama POSLEDICA

Danes razbijam tabu temo kot je Težava z zanositvijo


Svetovna zdravstvena organizacija navaja, da o neplodnosti govorimo šele tedaj, ko par po dveh letih rednih spolnih odnosov, pri katerih ne uporablja nikakršne kontracepcije, ne more zanositi. 

Če s partnerjem nimata težav s plodnostjo, je možnost, da bi zanosili že pri prvem spolnem odnosu, ena proti tri. V Evropi čaka eden od šestih parov na zanositev več kot eno leto. Vzrok je lahko slaba časovna porazdelitev spolnih odnosov. Plodni so samo dobri trije dnevi na mesec, zato takrat načrtujta spolne odnose. 


Če ste mislili, da samo ženskam tiktaka biološka ura, se motite! Tudi moškim se priporoča imeti otroke  pred 40. letom


Znanstveniki so ugotovili, da ima moški, ki je starejši od 40 let, veliko manj možnosti za oploditev jajčec, kot njegovi mlajši kolegi, in da se pri otroku pojavlja povečano tveganje za razvoj bolezni, kot sta avtizem ali shizofrenija.




Kaj je krivo za težave z zanositvijo?

Težave, krive za to, da par nikakor ne more spočeti otroka, se lahko pojavljajo izključno pri ženski ali samo pri moškem. Včasih pa sta za neplodnost kriva oba partnerja. Med najpogostejšimi vzroki za težave z zanositvijo so:
  • motnje v menstrualnem ciklu oziroma motnje ovulacije;
  • slaba prehodnost ali celo neprehodnost jajcevodov;
  • enometrioza, kjer se maternično tkivo razrašča zunaj maternične votline in lahko vodi v proces brazgotinjenja jajčnikov in jajcevodov;
  • pri moškem pa lahko težave povzroča prešibek izliv, premajhno število semenčic v izlivu, slaba kakovost semenčic, lahko pa tudi pomanjkanje testosterona ali kakšne prirojene napake
  • z neplodnostjo povezujejo tudi kajenje,
  • preveliko uživanje alkohola,
  • debelost 
  • stres (povečana vsebnost hormona kortizola)



REŠITEV: 

 - Sprostita se, skrajšajta delavnike, neobremenjeno se posvetita drug drugemu.

Če sta torej z vašo boljšo polovico sklenila, da sta pripravljena na otroka, najprej poskrbita, da bo vajino življenje čim manj stresno oziroma da bosta stres, ki sta mu podvržena, nekako izničila s takšnimi in drugačnimi sprostitvenimi tehnikami. Predvsem pa se ne obremenjujta in ne skrbita, če vama v prvih nekaj poskusih ne uspe zanositi. Prepustita se in uživajta v spolnosti. Če po letu ali dveh še vedno ne boste zanosili, pa ste sicer še mladi, nikoli niste imeli nobenih ginekoloških težav, pa tudi vaš partner ni zaznal, da bi z njim bilo kaj narobe, se obrnite na zdravnika, ki vam bo znal svetovati, kaj in kako naprej.

Spremenite način življenja!

Vsekakor je priporočljivo opustiti dolge delavnike in stresni način življenja, kajenje, prekomerno pitje alkohola, pretesno spodnje perilo, predolgo zadrževanje v vročih prostorih in savnah (predvsem moški) in se ne vdati prehranjevalnim motnjam kot sta anoreksija in bulimija.

Če ste telesno preveč aktivni, se odločite za zmanjšanje telesne obremenitve.

- Tuina MASAŽA (zmanjšuje stres, sprošča, razstruplja telo, poživlja prekrvavljenost, odpravlja težave z različnimi organi, jim povrne energijo in vzpodbudi njihovo normalno delovanje)


Nasveti  po tradicionalni kitajski medicini:

Po tradicionalni kitajski medicini najbolj vplivajo na spočetje organi kot so ledvice, vranica in jetra. Maternica se v TKM šteje med pomočne organe. 

  • LEDVICE vsebujejo esenco, prirojeno snov iz katere naj bi nastalo okostje s kostnim mozgom, možgani in živčni sistem ter vsi organi v telesu (kakovost esence je neizpodbitna nosilka razvoja živih bitij).

          Priporoča se tudi prilagoditev občevanja  hormonskim spremembam v telesu (1 - 2x na               mesec). Prepogosto občevanje  je najpogostejši vzrok pomanjkanja esence.  Tudi                       bolečine in mrazenje v križiu so prva znamenja pomanjkanja esence. Temu se      
          pridružujejo mrzla kolena, šumenje ali piskanje v ušesih, pogosto uriniranje, občutek teže           v pasu ipd.
  • JETRA shranjujejo kri, urejajo menstruacijo in imajo zelo gosto kanalno omrežje v območju rodil. So izredno občutljiva; odzovejo e že na najmanjše čustveno doživetje.  Z biokemičnega vidika vemo, da vsa užita hrana, pijača, zdravila, poživila in ekološki strupi gredo v jetra, kjer se predelajo im bolj ali manj raztrupijo.

          Nekateri TKM teoretiki zagovarjajo tezo, da je ESENCA pri ženskah shranjena v jetrih, pri           moških pa v levi ledvici.
  • VRANICA je pri vzdrževanju nosečnosti pomembna iz večih vidikov. Ena izmed njenih nalog je ohranjanje prožnosti krvnih kapilar in uravnavanje njihove prepustnosti. Če imate težave z vranico boste opazili veliko modric na koži, pokanje kapilar, zatekanje nog, kot tudi močne menstrualne krvavitve z veliko strdki. Vranica je lahko "kriva" tudi za spontane splave. 

Zatorej: PAZITE na svoje organe! Razvajajte jih in jih imejte radi! 

viri
vizita.si/clanek/bolezni/imate-tezave-z-zanositvijo.html‎
http://www.zenska.si/zdravje/nosecnost-in-porod/zakaj-ne-moreva-zanositi/
http://www.strah.si/clanek.php?idc=67
http://www.iskreni.net/nacrtovanje-druzine22/tezave-z-zanositvijo.html
P.Papuga,Kitajski ključ do zdravja

Ni komentarjev:

Objavite komentar